www.plantefarver.dk

Klik her for at redigere underoverskriften.

Bejdsning med alun:

20 g. alun pr. 100 g. opblødt garn. Alun opløses i lunken vand, når vandet er ca. 30-40 grader tilsættes det våde garn.Varmes op til 90 grader. Hold denne temp. i 1-1 1/2 time.

Farve- suppe:

400 g. friske urter eller 200 g. tørrede pr. 100 g. garn. De findelte urter koges til en suppe i 1 1/2 - 2 timer. Står til næste dag og sies.

Varm suppen op til ca. 40 grader og læg det udblødte/våde garn i suppen. Varm op til 90 grader i ca. 1 time. Lad gerne garnet stå i suppen og køle af.

Skylles godt, tilsæt eddike i sidste hold skyldevand.

Anbefaling:

Bogen En farverig verden, af (G)uld

pigerne, Anne Støvlebæk Kjær og Louise Schelde Jensen, kan varmt anbefales.